Konferencia teremből álom esküvő

2020.10.10

Amikor a menyasszony felkeresett, hogy segítsek az esküvőjük megszervezésében még nem gondoltam, hogy a 2020-as szezon egyik legnagyobb esküvője van készülőben. Határozott elképzelése volt minden apró részletről, pontosan tudta, hogy mit szeretne majd aznap viszontlátni. Helyszínként Balatonfüred ékét, a Hotel Füredet választották, ahol már jó ideje csak nagyon kivételes alkalmakkor rendeztek esküvőt. Mondhatnám, hogy nehézséget okozott, hogy, mint oly sok helyszínnél, itt nem voltak meg a "bevált" esküvős szokások, de ezen az érzésen hamar túllendülve felismertük, hogy annál nagyobb lehetőségünk van valami újat alkotni. A Hotel Füred közvetlenül a balaton partján fekszik, a Tihanyi Apátságra néző panorámával. Ez már önmagában is egy mesebeli esküvő alapja lehetne, ugye?

A TERVEZÉS


Az első helyszínbejárás alkalmával a menyasszony megmutatta mit és hova képzelt el. Mi az amit szeretne kiemelni, vagy eltakarni, hogyan szeretné az ültetést, a szertartást a fényeket és a táncteret. Közel 3 órát töltöttünk el, hogy minden részletet alaposan átbeszéljünk. 

Az esküvőt megszámlálhatatlan egyeztetés, ötletelés, találkozó, telefon és e-mail váltás előzte meg. A feladatunk az volt, hogy a szürke konferencia teremben egy luxus esküvő álomvilágát valósítsuk meg. Hogy ez miből is áll össze? Sokszor hangoztatom, hogy az esküvő maga egy koncepció. Már a meghívó átadásakor meghatározzuk a stílust, amit majd tükrözni fog az esküvő is. Minden apró részlet ugyanolyan fontos, mindennek passzolnia kell stílusban és hangulatban is. A dekoráción túl a székeket, abroszokat, desszert asztalt és mindenféle kiegészítőt, de még a táncparkett szegélyét is gondosan, a koncepcióhoz igazodva választottuk ki. Végül az Ecler Wedding and Event Crew tette fel a koronát az elképesztő fénytechnikával, amivel a terem minden szegletét megszínezve varázsolták meseszerűvé a helyszínt.

A MEGVALÓSÍTÁS

A megvalósítás is minimum akkora munkával járt, mint a tervezés - ha nem nagyobbal. A szombati esküvőhöz már csütörtök reggel elfoglaltuk a terepet, hogy mindenre a lehető legtöbb időnk lehessen. 
Három napig épült a terem, mindenre a legapróbb részletekig gondosan figyelve. Először megépült a hang- és fénytechnika, a színpad, a főasztal alatti emelvény, majd délután megérkezett a táncparkett, a székek és a különleges desszert asztal is. Csütörtök estére már láttuk a fényt az alagút végén, de még csak ezután jött a java. 
Vacsora után találkoztam az ifjú párral, hogy átbeszéljük a szombati menetrendet. Akkor már nagyon izgatottak voltunk. 

Késő este még berendeztük a termet az ültetés szerint, hogy másnap reggel Sabina Decors minél hamarabb kezdhesse a dekorálást. 
Pénteken reggel 7-kor már ébren voltunk, egy gyors reggeli után ott folytattuk a munkát, ahol abbahagytuk. Gyors egyeztetés az étterem igazgatóval a terítésről és a menüről, közben megérkezett a különleges Champagne bárhoz az italpult és a finomabbnál finomabb pezsgők is. 
Sabina Decors csapata elkezdte dekorálni a termet, ami óráról-órára egyre meseszerűbbé vált. 
A legnagyobb kihívás talán az volt, hogy a terem két oldalán lévő barna fa burkolatot elrejtsük. Az ötlet az volt, hogy végig asparagus ágakkal borítják be, amit surlófényekkel fogunk megvilágítani, hogy elvegyük a hangsúlyt a menekülő útvonal ajtajairól. 
Napközben megérkeztek a nászutas lakosztályba a lufik és a rokonok által sütött isteni sós és édes sütemények is. Egy gyors fotózást is beiktattunk a menyasszonnyal és a barátnőivel, hogy az esküvő előtti estét is megörökítsük. 
Valamikor 23:00 óra körül voltam utoljára a teremben, ahol akkor még javában dekoráltak a lányok. 

AZ ESKÜVŐ NAPJA

Végre elérkezett a várva várt nap. Újra egy gyors reggelivel és kávéval kezdtünk, majd egy gyors egyeztetés, helyzetfelmérés után belekezdtünk a hátralévő feladatokba. 
A menyasszony lakosztályába már reggel 8-kor megérkezett a beauty team, hogy a lányoknak szebbnél-szebb frizurát és sminket készítsenek. 
Mi mindeközben megállíthatatlanul dolgoztunk tovább, kikerült az asztalokra az ültetés, megérkeztek a szertartás helyszínére is a bútorok, meghozták az isteni finom desszerteket és a menyasszonyi tortát, a srácok beállították a fényeket és elkészült a szertartás hangosítása is. 
Közben természetesen megérkezett a fotó-videó team is, akik először a vőlegény készülődését örökítették meg. 

Majd a menyasszonyét is. Valljuk be, sokkal megnyugtatóbb a barátnőkkel együtt készülődni, és egy pohár pezsgővel oldani az izgalom okozta feszültséget. A fotókért a Dupla Expo felelt, azaz Szabi és Szili, a cinematográfiáért pedig bokistudio.

Szépen lassan minden a helyére került, az utolsó simításokat végezte a dekoros csapat, a technika is elkészült.
A vőlegény elindult a Tihanyi Apátsághoz, hogy a vendégeket a Rege cukrászda által biztosított finomságokkal és frissítőkkel a templomkertben fogadja. 

Míg a vendégvárást Müller Atti ceremóniamester koordinálta én addig a menyasszonnyal a Hotelben utoljára átbeszéltem a menetrendet, megnéztük együtt az elkészült termet, majd én is elindultam az Apátsághoz, hogy ott is mindent ellenőrizzek.
Húsz perc múlva elindult a menyasszonyi autó is a templomhoz. Egy nagyon meghitt, fiatalos szertartáson mondhatták ki a boldogító IGEN-t.

Az egyházi szertartás után elindultunk vissza Balatonfüredre, hogy a Hotel csodás panorámájú teraszán immár egy polgári ceremónia keretein belül is örök hűséget fogadhasson egymásnak az ifjú pár. Igazán lágy dallamokkal, nagyon ízletes finger foodokkal és finom pezsgővel vártunk meg minden vendéget, hogy megérkezzenek Tihanyból. 

Amíg vártuk a vendégeket, az ifjú párral még felmentünk a terembe, hogy elpróbálják a nyitótáncukat.
Mikor mindenki megérkezett, a ceremóniamester leültette a vendégeket, ismertette az este további programját, majd elcsendesültünk és kezdődött a csodás szertartás. A beszédben elhangzott az igazán mesebeli megismerkedésük, hogy konkurensből lettek szerelmesek, hallhattuk, hogy mi az amit igazán szeretnek egymásban és végül fogadalom tétellel pecsételték meg a szertartást. A ceremóniával egy időben ment le a nap, minden úgy történt, ahogyan azt a forgatókönyvben megterveztük.

A menetrendben a kis- és nagycsoportos képek és a gratuláció következett, amit a teraszon kezdtünk el, de mivel ránk sötétedett és az októberi időjárás sem volt épp a legkedvezőbb így a teremben folytattuk. Előtte a menyasszony eldobta a csokrát, ezzel adva át a stafétát a következő hajadon barátnőnek. 

A vacsora után nagy bejelentéssel készültek. Természetesen ezt sem aprózták el, minden pontosan ki volt találva. A vendégekkel együtt kimentünk a teraszra, ahol elmondták, hogy ezen az estén már nem csak kettőjüket ünnepelhetjük, hiszen a menyasszony szíve alatt hordja születendő gyermeküket. Egy 3 literes pezsgőt szablyával durrantották el. A pezsgővel egy időben durrantak a tűzijátékok is.  Annyira meseszerű volt minden, hogy még mindig kiráz a hideg, ha rágondolok. 

A nyitótánc következett, majd egy hatalmas buli vette kezdetét. A menyasszonytáncig Weisz Viktor, azt követően pedig Ekler Sanyi gondoskodott a fergeteges buli hangulatról. Jelentjük a grillázstorta megszámlálhatatlan darabra tört, a menyasszonyt mindenki jól megtáncoltatta és a szebb korban lévő vendégek is kifulladásig a táncparketten voltak.

Igazán mesebeli esküvő volt, tele önzetlen szeretettel, igaz szerelemmel, és egy igazán odaadó, bulizós násznéppel. Mindenki önfeledten ünnepelte az újdonsült házasokat és az Ő szerelmüket.
Hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek a csodás időszaknak, de azért még inkább, hogy én kaptam a bizalmat, hogy megszervezhettem életük legszebb napját.

Végezetül meg kell köszönjük a Hotel Fürednek, hogy annak ellenére, hogy  nem szoktak esküvőt tartani, messzemenőkig rugalmasak, segítőkészek voltak és maximális profizmussal teljesítették minden kérésünket! 

Szakmailag az eddigi legnagyobb kihívás volt számomra, de minden kollégámnak azt kívánom, hogy legyen szerencséje ilyen nagyszerű emberekkel egy ilyen esküvőn dolgozni. Azt hiszem mi ezt teljes erőbedobással, tiszta szívből tettük.


Köszönjük!

Örülök, hogy Te szervezted az esküvőmet! Köszönöm! ❤️ 


KÖZREMŰKÖDTEK

Dekor: Sabina Decors 
Hang- és fénytechnika, Dj: Ecler Wedding And Event Crew 
Videó: bokistudio
Zenekar: Weisz Viktor  
Bútorok: Amerikaiszek.hu
Desszertasztal és menyasszonyi torta: Artis Csokoládéműhely 
Gyűrűk: Tiffany & Co.
Ültetési rend, ültetőkártya, táblák: fanyotypo

Meghívó: Kata Kozsahuba Design
Selfiegép: Photofun Company
Pezsgőbár: Balatoni Borgaléria
Templom: Tihanyi Apátság
Kreatív fotózás helyszíne: BOTANIQ Turai Kastély
Tűzijáték: Leskovics Pirotechnika

Szervezés: Kaiser-Nagy MariannSZERTARTÁS

KONFERENCIA TEREM

DESSZERTASZTAL