Erdei tündérmese

2020.09.26

Mariann és Peti esküvője egy hűvös szeptember végi napon volt a tündérek völgyében. Rövid, de annál intenzívebb szervezés volt, rengeteg személyes találkozóval. Nagyon a szívemhez nőttek és azt hiszem életre szóló barátság lett az egykori "munkakapcsolatból". AZ ELSŐ TALÁLKOZÓ

A 2020-as év bőven tartogatott számunkra izgalmat és új tapasztalásokat. Mariannék a harmadik olyan párom voltak, akik kénytelenek voltak az esküvőjüket újragondolni. Az újragondolásban viszont már az én segítségemet kérték, amit ezúton is nagyon köszönök nekik!
Az első találkozókon általában másfél órát szoktunk beszélgetni a párokkal, Mariannékkal máris 3 órán keresztül ötleteltünk. Alaposan kitértünk szinte minden részletre. Ugyan voltak konkrét elképzeléseik, mégis azt kérték, hogy induljunk a "nulláról", mert mindent szeretnének meghallgatni. 
A "kinézett" dátum első körben október 3-a volt. Igen, kevesebb, mint fél év állt rendelkezésünkre, hogy az álmokat valóra váltsuk. 

Mariann mindössze két dolgot zárt ki: 

  1. nem lehet sátras esküvő 
  2. nem szeretne csipkét a ruháján. 

A találkozó végén megmutattam nekik egy videót, amiben megpillantotta a Wedding Wood-ot, ami igazán magával ragadó esküvőhelyszín egy LUXUS SÁTORRAL. :) Végül úgy köszöntünk el, hogy szeretnék megnézni azért a Wedding Wood ajánlatát és ha szóba jöhet, akkor személyesen is ellátogatni a helyszínre. 


A SZERVEZÉS

Az idő rövidsége miatt rendkívül hatékonynak kellett lennünk.
A találkozó utáni napokban megérkezett a Wedding Wood ajánlata Mariannék számára. Mondanom sem kell, azonnal elmentünk személyesen is megtekinteni a helyszínt. Azon a napon két helyszínt is megnéztünk, de a tündérek völgyében fekvő Wedding Wood volt számunka a szerelem első látásra. Egy igen rövid gondolkozás után már foglaltuk is a helyszínt. A dátum 2020.09.26. lett. <3

Körülbelül 1 hét alatt összeállt - először csak elméletben - a szolgáltatói csapat. A következő héten már a személyes találkozókat tartottuk, hogy az elméletben kiválasztott kollégákat személyesen is megismerhessék. Mariannal és Petivel semmit nem kellett túlgondolni. Közvetlen és laza személyiségükkel a szervezés teljes időszaka alatt biztosítottak mindannyiunkat a bizalmukról, így a szervezés nyugalomban és rendkívül jó hangulatban telt.  

Mariann még az első találkozó alkalmával megkért, hogy kísérjem el a ruhapróbájára. Ennek a kérésének örömmel tettem eleget, hiszen mindig rendkívül jólesik, ha a menyasszonyok szeretnének belevonni az esküvőszervezés "intimebb" pillanataiba is.
Emlékeztek még arra, mi volt a második dolog amit Mariann kizárt? Igen, a csipke. :) Természetesen az esküvői ruhaszalonban a sok-sok ruha közül egy csupa csipke Eddy K. ruha lett a befutó. 

Volt még egy dolog, ami elhangzott az első találkozó alkalmával. Mégpedig az, hogy Mariann és Peti imádják a különleges Gineket. Hamar jött is az ötlet, hogy ezt valahogyan illesszük bele az esküvő koncepciójába, és emellett kapjon helyet egy Gin-bár is, ahol igazán ritka gin-fajtákat lehet kóstolni. A bárhoz egy megbeszéléssel egybekötött gin kóstolás alkalmával választottuk ki a legkülönlegesebbeket. 


AZ ESKÜVŐ

A jó hangulatú szervezés után elérkezett az esküvő hete. Pontosan 1 héttel a dátum előtt a kormány bejelentette, hogy csak 23:00 óráig lehet rendezvényt tartani vendéglátóhelyen. Az első sokk után azonnal elkezdtünk alternatívákat keresni. Szóba jött, hogy az egész menetrendet csúsztassuk előrébb. Mariannék gondolkoztak halasztásban is, de szerencsére pár nap múlva jött a pontosítás, hogy rendezvényhelyszínekre a korlátozás nem vonatkozik, így minden maradhatott az eredeti terv szerint. 

Eljött az esküvő napja is, mire kiértem a helyszínre Mariann és Peti izgatottan próbálták a nyitótáncukat az üres sátorban. Közben megérkezett A Blush Wedding Decor teljes csapata is, élükön Lettivel, akivel már előző nap kiszállítottuk a helyszínre a dekoráció nagy részét. 

A Wedding Wood egyik mesebeli faházában készülődött Mariann. A vőlegény néha-néha még bekukkantott a "lányos" házba, majd Ő is elment fel- és elkészülni élete egyik legmeghatározóbb napjára. 

A sátorban készült az erdei álomvilág, megérkezett a menyasszonyi torta, a fotós és videós team, a gyereksarok animátorai majd a hangtechnika is.

Az esküvők napján talán azt a részt kedvelem a legjobban, amikor minden még csak készülőben van. Látni, ahogy mindenki maximális odafigyeléssel és végtelen profizmussal, egymást segítve egy célért dolgozik mindig szívet melengető számomra. Ilyenkor rendkívül büszke vagyok azokra a szolgáltatókra, akikkel együtt dolgozom, hogy a végtelenségig megbízhatom bennük, hiszen minden amit megbeszéltünk az a legapróbb részletekig úgy fog történni. 
Pár óra leforgása alatt szinte minden a helyén volt, már csak néhány apróbb simítás volt hátra. Elkészült a szertartás helyszín is, ahol egy rendhagyó farönkökből álló "boldogságkapu" is helyet kapott. Mikor minden a helyére került, leültünk egy gyors egyeztetésre a szolgáltatókkal, hogy átbeszéljük újra a menetrendet. Mikor, hol, kinek mi a feladata, mi változott stb.

Mariann és Peti úgy döntött, hogy kettesben szeretnék átélni azt, amikor először megpillantják egymást. Ilyenkor csak az Ifjú pár a fotósok, a cinematográfus és én vagyunk jelen, de igyekszünk a lehető legjobban észrevétlenek maradni, hogy valóban meghitt és bensőséges maradjon ez a pillanat.

A first look után készült még néhány kreatív kép, majd kezdődött a vendégvárás és a szertartás. Mariannék már az esküvőt megelőző napokban házasságot kötöttek, így a rokonok és a barátok előtt szertartásvezetővel erősítették meg egymásnak tett kijelentésüket. Miután elhangzottak az igenek, egymásnak tett fogadalommal majd az első közös Gin-tonic elkészítésével pecsételték meg házasságkötésüket. 

A kis- és nagycsoportos képek, csokordobás és a rendkívül finom vacsora után nem tétlenkedett az ifjú pár és a násznép sem. A nyitótáncból egy hatalmas buli kerekedett, aminek fő mozgató rugója Peti volt, aki egész este el sem hagyta a táncparkettet. Egy kimerítő buliblokk után a legédesebb pillanat következett, a menyasszonyi torta, amit egy Same Day Slideshow alatt fogyaszthatott el a násznép. 

Az aznapi képek nem csak mosolyt, de könnyeket is csaltak az arcunkra. Jó volt visszanézni a nap történéseit. Ezután hajnalig folytatódott a buli, ahol az ifjú pár kérésére kivételesen én is végig ott maradtam. 

Mariann és Peti esküvője nagyon a szívemhez nőtt. Nem csak egy jól sikerült esküvővel lettem gazdagabb, hanem két nagyszerű ember barátságával is. Amikor véget ért a szervezés kicsit hiányérzetem volt, hiszen minden megbeszélés igazi feltöltődés volt velük. Az esküvő másnapján biztosítottak arról, hogy ezután sem "szabadulok" tőlük és számítanak rám az életük további fejezeteiben is. :)

További képekért görgess le... :)

Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom: mi köszönjük, hogy könnyebbé, szebbé, nyugodtabbá, egyszerűbbé és varázslatosabbá tetted számunkra ezt a korona nélkül is nehéz, azzal még nehezebb időszakot. Minden menyasszonynak szüksége van egy Mariannra, és arra a staffra, akit te hozol minden egyes esküvőre.  (Mariann és Peti)

KÖZREMŰKÖDTEK

Helyszín: Wedding Wood
Koncepció, dekoráció és grafika: Blush Wedding Decor
Hangtechnika, DJ: Ecler Wedding & Event Crew
Fotó: Dupla Expo Wedding Photography
Videó: bokistuido
Ceremóniamester: Bokodi Gábor
Szertartásvezető: Kovács Ildikó
Bútorok: Global Partytrend
Catering: Budapest Party Service
Menyasszonyi torta: fromjuci
Selfie gép: Photofun Company
Gyermekfelügyelet: Pöttöm Party
Egyedi étkészlet: La Mese Event Rental
Gin bár: Salvatore Bar
Smink: Zilai Anita Make Up Artist
Fodrász: Bajnóczy Alexandra
Menyasszonyi ruha: Royal Classic Esküvői ruhaszalon
Gyűrűk: Viverté
Sofőrszolgálat: SOS sofőrszolgálat

Szervezés: Kaiser-Nagy Mariann


KÉSZÜLŐDÉS

DEKORÁCIÓ

FIRST LOOK

PARTY